Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Espressoknäck med mandel

 
  • Serverar: 70 portioner
Skriv ut

En knäck med vuxen smak som lätt blir en favorit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda socker, grädde, sirap och smör i en vid tjockbottnad kastrull. Koka utan lock. Rör om då och då tills smeten håller kulprovet för knäck, vid 121°, 15-25 min.
  2. Lös upp kaffet i vattnet. Rör ner kaffe och mandel i knäcksmeten. Fördela smeten i knäckformar med hjälp av två teskedar.
  3. Låt stelna. Förvara i kyl.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.