Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Espressomousse jätte god

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Jag aldrig smakat godare!!!:D:D:D:D:D FÖR ALLA KAFFE FREAKS!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka chokladen grovt och smält i mikro eller vattenbad tillsammans med 1/2 dl av vispgrädden. Rör om så att chokladen och grädden blandas. vispa ihop äggulor och socker. Tillsätt kaffet i äggsmeten. Vispa resten av grädden lätt. Rör ner en fjärdedel av den vispade grädden i chokladen. Tillsätt äggvispet och vänd till sist ner resten av grädden. Fördela moussen i portionskålar och jämna till ytan. Låt stå kallt i cirka två timmar så att moussen stelnar. Pudra över kakao och strö sist över den hackade chokladen.
  2. TIPS! Den är god att smaksätta med några droppar konjak eller likör. Gott att serverar tillsammans med krispig mandel- eller havrefran till en nybryggd espresso!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.