Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Estnisk citronkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Om man har soppa till middag passar det bra med en efterrätt som denna. Citronkakan, som är av estniskt ursprung, har gräddfil och citron i fyllningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skiva ned smör i en skål. Rör ihop smör, socker och äggula med trägaffel eller elvisp. Blanda bakpulver och vetemjöl och arbeta ned det i smörblandningen. Tryck ut degen i botten på en kakform, ca 24 cm i diameter, och ca 3 cm upp på kanterna.
  3. Vispa gräddfil med äggula, socker och citronsaft i en skål. Riv i citronskal. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ned dem i gräddfilsblandningen. Häll smeten i den klädda kakformen och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Sork 4 februari 2012

    Jättegod och fräsch kaka!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.