Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Estnisk rödbetssallad

(2 kommentarer)  
Estnisk rödbetssallad Estnisk rödbetssallad Estnisk rödbetssallad
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

I den här salladen ingår även potatis, smörgåsgurka och äpple. Den blir godast med färska rödbetor, men den går även att göra med inlagda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Man beräknar till 10 pers om det är till en buffé.
  2. Koka rödbetorna (färska) mjuka. Låt dem kallna. Skala rödbetorna, skär i små bitar. Skala och koka potatisen. Låt den kallna, skär i små bitar. Skär smörgåsgurkan i små bitar. Kärna ur och skär äpplet i små bitar. Blanda allt i en skål.
  3. Rör samman senapspulver, strösocker och varmt vatten. Låt stå i 15 minuter. Tillsätt crème fraiche. Blanda med rödbetssalladen och låt stå en stund före servering.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • monac 23 december 2008

    vilket underbart gott recept! Mycket fint! Gjorde dubblet recept och tillsatte lite pepparrot oxå! Rekomenderas.

  • farmoringer 19 september 2010

    Det var ett gott recept. Ätit nåt liknande innan, men det har då varit utan potatis och smörgåsgurka. Jättegott...Tack för receptet..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.