Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ethel och Leif s grahamsformar med blåbärsfyllning

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Detta recept fick jag av Ethel och Leif, så därför heter det så.

Ingredienser

Instruktioner

  1. GÖR SÅ HÄR.
  2. 1. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. 2. Smörj och mjöla en muffinsplåt med tolv fördjupningar.
  4. 3. Mät upp vetemjölet, grahamsmjölet, bakpulvret och sockret. Tillsätt matfettet och hacka samman till en smulig massa. Blanda ner ägget och arbeta snabbt ihop till en deg.
  5. 4. Forma degen till en tjock rulle som skärs upp i skivor. Platta ut varje skiva lätt i handen och lägg ner i fördjupningen i formen. Tryck upp degen en bit sa att den täcker ca 2/3 av kanten.
  6. 5. Lägg bären i en platspåse och tillsätt potatismjölet. Skaka om lätt så att mjölet fördelar sig jämnt. Lägg bären i mitten på kakorna.
  7. 6. Ringla sirapen över bären och grädda kakorna i nedre delen av ugnen i 12-15 minuter.
  8. 7. Låt de nygräddade kakorna svalna en stund i formen innan de försiktigt lossas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.