Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Etiopisk köttfärs Bako

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett jättegod maträtt som ska puttra ett tag!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken och torrbryn den på svag värme tills den är gulbrun.
  2. Tillsätt smör, bakoblandning och salt. Tillsätt köttfärs.
  3. Skär tomaterna i bitar och tillsätt dem.
  4. Låt alltsammans koka på svag värme i 2-3 timmar. OBS! det är viktigt med den långa koktiden för att bakokryddans fulla arom skall komma fram. Den angivna tiden gäller hur lång tid man behöver för att göra i ordning allting. De 2-3 timmar behöver man ju inte göra något alls, bara ha ett vakande öga.
  5. Späd med vatten om det behövs. Servera med tilltugg av olika exotiska slag och vitt ris/bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.