Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Evas Äpplekaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Enormt god äpplekaka som är väldigt mäktig. Serveras lämpligen med vaniljsås eller vaniljglass efter att kakan svalnat i 10 minuter.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda vetemjöl, bakpulver och socker i en skål. Finfördela margarinet i blandningen till en grynig massa. Tillsätt mjölken och arbeta hastigt samman degen. Häll den i en smord och bröad form. Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Stick ner dem i smeten, lägg tunna skivor margarin över samt strö över kanel och pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 25-30 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.