En riktig sommarkaka som kan njuta året runt.
Instruktioner
- Skär ananasen i bitar och lägg i en form.
Lägg i hela jordgubbar, direkt från frysen (det går också bra med färska). Strö över lite socker över jordgubbarna
- Blanda keso, ägg, matlagningsgrädde och socker. Häll över ananasen och jordgubbarna och sätt in i ugnen. Grädda i ca 30 minuter i ca 200 graders värme tills ägg/kesoblandningen stelnat och fått färg.
- Servera med vaniljsås eller vispad grädde eller vaniljglass.
- Denna rätt kommer ursprungligen ur ananspaj med keso, men jag orkade inte göra pajdeg och tänkte att det går lika bra utan.
Tog några jordgubbar för att få bättre smak.
I originalreceptet är det krossad anans men jag tycker att kesosmaken tog överhand, så jag föredrar faktiskt bit.
- Man kan naturligtvis utesluta grädden och ta mer ricotta eller keso.
Publicerat den
15 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar