Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Evas dijonjansson

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Eva blandar dijonsenap i sin Janssons frestelse, det ger den god sälta. 30 min + 45 min i ugn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225º.
  2. Skala potatisen och skär den i tunna strimlor, i matberedare eller för hand. Skala och skiva löken. Stek den mjuk i hälften av smöret. Varva potatis, lök och ansjovis i en ugnssäker smord form. Salta och krydda mellan varven. Börja och sluta med potatis. Klicka över resten av smöret. Blanda grädde, mjölk, ansjovisspad och senap och häll det över gratängen. Strö över lite ströbröd. Grädda mitt i ugnen ca 45 min tills potatisen är riktigt mjuk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.