Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Evas goda köttfärspaj

(8 kommentarer)  
Evas goda köttfärspaj Evas goda köttfärspaj
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

mmm så god paj, köttfärsen smakar mkt. Vilket är viktigt när man ska ha den i en paj. Min son på 2 år älskar den!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda margarinet (rumstempererat) och mjölet grynigt, och sen vattnet så det blir en deg. Ställ kallt i minst 1 timme. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel och förgrädda i ca 10-15 min mitt i ugnen i 200 grader.
  2. Hacka och stek lök och paprika, på mellanstark värme - bara så det blir mjukt. Ha i köttfärsen och bryn den. Lägg i kryddor, tomatpuré, soja och pressad vitlök och låt puttra en stund. Smaka av.
  3. Lägg köttfärsen i det förgräddade pajskalet. Toppa med riven ost. Grädda mitt i ugnen, i 200 grader i ca 15-20 min. Eller tills pajen ser klar ut.
  4. Servera med en god sallad.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • rambor 30 april 2009

    Den va suverän, lagade den för en vecka sen, min man som normalt ej tycker om pajer gillade den skarpt. Till pajskalet använde jag speltvete och smör, supergott pajskal. Måste snart laga den igen.

  • Tutish 1 juni 2009

    Den var god, gör skäl för sitt namn. Gick åt som smör i solsken. Finemang:)

  • abkn 20 augusti 2009

    Den är verkligen uppskattad och är supergod:)

  • kallinge8 22 augusti 2009

    Alla i familjen älskade den!!!

  • BrittenH 17 september 2009

    Toppengod och tänk, helt utan ägg! Super!

  • gml 30 december 2011

    Toppengod! Gillades av hela familjen och kommer säkert att bli önskad många gånger. Gjorde "Jättegod sås till pajen" till (recept från Svesse60).

  • kattenfritz 27 april 2012

    Smaskens!!!Alla på festen åt som galningar av den,inte en smula kvar till katten!!

  • ettmod 19 augusti 2012

    jag jorde den sjelv alla tyckte om den

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.