Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Evas goda vardagsgratäng

(22 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En mycket god "hitta på gratäng" som blev uppskattad av hela familjen, inkl två tonåringar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka burgurn eller riset. Skiva falukorven, dela varje skiva i fyra delar. Stek korven i smör. Stek även den tärnade baconen. Häll upp bulgur/ris i en ugnsfast form. Över detta läggs den stekta korven och baconen. Strö över riven ost. Blanda ihop creme fraich, matlagningsgrädde, chilisås och kryddorna, häll detta över formen. Gratinera i mitten ca 15 minuter i 200-225 gr.
  2. Lite grönsaker till är gott!

Liknande recept

Kommentarer (22)

  • Strumpan 29 november 2007

    En myckget god gratäng som uppskattades vid middagsbordet. lättlagad och inte så tidskrävande heller. tack för det! / Strumpan

  • mumsigt 3 januari 2008

    Måste testa låter gott

  • amaria 10 januari 2008

    Vi vuxna gillade den, men inte barnen! =)

  • epi 2 mars 2008

    Detn blev mycket uppskattad av ungdommarna. Kom på när allt var klart att den här gör jag ev variant på. Dagen efter korvstroganof och ris i fjällen när man inte gör matlådor. Men jag har korven i botten riset över och en ägg mjölk ost stanning över och in i ugn. Gott det med.

  • anluk 12 mars 2008

    Både barn och vuxna gillade detta! Återkommer säkert fler ggr här hemma.

  • Lena-Kristina 13 mars 2008

    Jättegott och snabblagat!

  • susanne62 19 september 2008

    Det här var helt enkelt undebart gott, även ungdomarna tyckte om det.

  • susanne62 19 september 2008

    Det här var helt enkelt undebart gott, även ungdomarna tyckte om det.

  • MajaZoya 17 juli 2009

    Perfekt vardagsmat med enkla ingredienser. Jag hade inget lökpulver så jag stekte lök med baconet istället och sedan hackade jag soltorkade tommater ovanpå korven och det blev verkligen gott. Har precis ätit matdosa med detta och det var ännu godare så här dagen efter när allt "gosat" till sig och man kände mer av de soltorkade tomaterna.

  • saaabina 26 augusti 2009

    Detta var en mycket god maträtt. Nästa gång ska jag nog krydda med lite vitlök också, men den kommer garanterat att återkomma på matbordet.

  • anmawa 12 september 2009

    Kul till och med ungdomarna åt burgur. Jag tog vitlökspulver i stället för lökpulver för det fanns hemma. Ev puttar jag i vitlök och gullök nästa gång. Detta kommer jag garanterat att laga igen. Matlådan dagen efter blev lika god den. Det är smidigt för det är få ingredienser och går fort. Ett recept som jag verkligen vill rekommendera fattiga studenter som inte har tid att laga mat.

  • matungen 14 oktober 2009

    Detta var supergott! Receptet går rætt in i boken hos mig:) Tack

  • sannado 13 april 2010

    Jättegtt och lätt! Tack för receptet:-)

  • sessa79 14 april 2010

    jättegott

  • jimboz 13 maj 2010

    Riktigt smarrig ! jag tog det jag hade hemma och det blev succé

  • stunberg 24 november 2010

    Ingen höjdare här hemma hos oss. Kan i och för sig bero på att vi inte är så förtjusta i korv;) Min 5-åriga dotter ratade det totalt, jag tyckte det var ok. Delade receptet på 2 men ändå blev hälften kvar.

  • BeritI 16 januari 2011

    Jättebra vardagsmat

  • christincarlsson 17 maj 2011

    Enkel och god. Hela familjen gillade den.

  • mrsandman71 29 september 2011

    super god mer behöver jag ej säga..=)

  • bjuranna 3 oktober 2011

    Yes! Det här var en gratäng i min smak! :) Gjorde 4 port ris och hade halva mängden korv och bacon till hela mängden sås och det blev lagom "kladdigt".

  • Gul13 16 december 2011

    En god gratäng. Tack för receptet. Jag serverade dock bulgur och ris bredvid.

  • Gabitta 19 januari 2014

    Det här var gott, jag la till ett par skivade bananer.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.