Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Evas lök- och ansjovispaj

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En otroligt god paj. Jag bjöd på den när jag hade symöte. Mina väninnor ville ha receptet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Hacka ihop margarinet och mjöl.Tillsätt äggulan och blanda snabbt ihop degen. Låt den vila i kylskåp ca 30 minuter.
  3. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga botten. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter i mitten av ugnen.
  4. Skala och skär löken i tunna skivor. Bryn den i 2 msk margarin och krydda med 1 tsk salt. Bred ut löken i pajskalet.
  5. Skär ansjovisfiléerna i bitar och lägg på dem och osten. Vispa ihop ägg, matlagningsgrädden och ½ tsk salt. Häll stanningen över pajen.
  6. Grädda pajen mitt i ugnen ca 15 minuter. Servera med en matig sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.