Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Evas Lyxigaste Skaldjurssoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna soppa är uppfunnen i våndan av alla jul/nyårsfester.

Ingredienser

Instruktioner

1. Skala räkorna. Lägg skal, 2 vitlöksklyftor, 8 svartpepparkorn och salt i en kastrull. Slå kallt vatten över så det täcker. 2. Rulla laxskivorna och skär dem i cm-stora bitar. Lägg räkor, lax och klippt gräslök i en skål, pressa citronen över. 3. Tryck ner citronresten i kastrullen med räkskalen. låt koka upp och sedan sjuda på svag värme. Under tiden mosas de kokta potatisarna i 1 dl vatten, vispas ihop med grädden, vinet och hummerfonden. 4. När räkskalen kokat en stund, silas avkoket ned i gräddsoppan. Stöt saffran i en mortel med några korn grov salt och blanda i soppan,(önskas gulare soppa så ta en nypa gurkmeja och blanda i) låt allt koka samman 5-7 min på svag värme. 5. Ta av kastrullen från värmen och vänd ner räkor, lax och lökklipp samt citronsaften, blanda runt och servera, gärna med ett gott vin och frasigt bröd, varför inte vitlöksbröd. Häng en oskalad räka på soppskålskanten som dekoration.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.