Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Evas mandelgifflar

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Super att ha många av.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 275 grader.
  2. Rör smör och socker poröst. Blanda ner ägget och jästen utrört i grädden. Tillsätt mjölet och arbeta hastigt samman degen på bakbordet.
  3. Kavla ut den till 2 runda kakor och sporra ut varje till 8 snibbar. Rör färdigköpt mandelmassa smidig med en aning grädde.
  4. Lägg nu en klick fyllning på varje trekant, rulla ihop den mot spetsen och forma den till en giffel.
  5. Lägges att jäsa på smörjd plåt. Pensla med ägg och garnera med mandel och pärlsocker. Grädda i 275 grader, i ca: 8 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.