Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Evas nötskorpor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 50 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Det här är ett superenkelt recept som blir till små söta skorpor med grovhackade nötter i degen. Om man vill kan man smaksätta med rivet apelsinskal och kanske mandellikör också, om man vill göra den varianten som påminner om små italienska biscotti.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att hacka nötterna grovt, helst för hand. Smält smöret i en liten kastrull, ställ åt sidan medan äggen vispas. Värm ugnen till knappt 200 grader.
  2. Vispa under tiden ägg och socker riktigt pösigt, blanda i det smälta smöret och rör om. Tillsätt nöthack och sist mjölet blandat med bakpulvret. Arbeta snabbt ihop till en ganska tjock deg.
  3. Tippa ut degen på mjölat bakbord, knåda ihop den på bakbordet. Dela i fyra delar. Forma till långa rullar som läggs två och två på plåtar med bakplåtspapper. Platta till längderna ordentligt med handflatan.
  4. Grädda mitt i ugnen i 20-24 minuter. Låt svalna cirka 5 minuter, skär sedan i knappt 3 cm skivor på snedden. Lägg ut kakorna med snittytan uppåt och torka till skorpor i 50 graders ugnsvärme. De torkar på cirka 1 timme.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • BvB 7 april 2011

    Detta har blivit en verklig hit i vår familj. Jag använder mandel + några droppar bittermandelolja i stället för nötter, annars följer jag receptet. Många finskspråkiga vänner har bett om en översättning av receptet.

  • erba 7 april 2011

    Vad kul att du gillar receptet! Jag har också bytt till mandel några gånger och det blir också jättegott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.