Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Evas och Rickards vinkyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Alla gillar! Kanske inte vindruvor men det kan man hoppa över. Godast blir det med en styckad hel kyckling.

Ingredienser

Instruktioner

Peppra och salta kycklingen. Sätt ugnen på 120 grader. Koka upp 7dl höns/kycklingbuljong. Bryn kyckling i en gryta i smör. Häll sedan på 2 dl av buljongen över kycklingen och låt sjuda under lock tills kycklingen är klar, för delar ca 20-30 minuter och för hela filéer 15-20 min. Skär gröna vindruvor i halvor och kärna ur. Ta upp kycklingen och håll den varm i ugnen, dock ej nödvändigt. Sila skyn från grytan och fyll på med buljong så att det är 5dl sammanlagt. Häll sky och buljong i en ren kastrull och fyll på med 2dl var av vanlig grädde (det är det värt) och ett halvtorrt/torrt vitt vin. Kocka upp såsen och låt småkoka i ca 5 min, red av med 1-2 msk mjöl i vatten alt majzena. Smak av med salt och vin. Till sist, blanda kycklingen med såsen och häll sedan över vindruvorna. Klart! Serveras med ris. Jasmin funkar utmärkt...

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.