Bryn kycklingfilén runt om i olja. Salta och peppra. Ta upp den ur pannan.
Finhacka den skalade löken och fräs den i pannan med den pressade vitlöken.
Tillsätt ris, buljong och saffran, koka upp och lägg i kycklingfilén. Sjud under lock i ca 10 minuter. Testa om kycklingen är helt klar genom att skära i den. Dela den gärna i mindre bitar.
Tärna paprikan och blanda ner den med ärterna i paellan. Smaka ev. av med salt och peppar. Servera.
Det blev verkligen jätte gott :)
Slängde i lite svamp också...
Mycket gott... Och helt plötsligt kändes det som man satt med släkten i Spanien.
Tack!
mrhex24 juli 2012
Ska testa men jag hoppas innerligt att det inte är 172 krm saffran :) = 103gram som det står i receptet.
Utan att du menade 1/2 krm,
Ser gott ut iallafall, och ska ställa denna på bordet ikväll så får vi se.
jättegott med en grönsallad till
Det blev verkligen jätte gott :) Slängde i lite svamp också... Mycket gott... Och helt plötsligt kändes det som man satt med släkten i Spanien. Tack!
Ska testa men jag hoppas innerligt att det inte är 172 krm saffran :) = 103gram som det står i receptet. Utan att du menade 1/2 krm, Ser gott ut iallafall, och ska ställa denna på bordet ikväll så får vi se.