Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Eva´s Salamipaj med feta

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

En paj med grunddegen taget från något gammalt urklipp och fyllningen har jag valt själv. När det gäller äggstanningen har jag tagit till mig andras idéer och mina egna funderingar eftersom min strävan var att få fram en äggstanning med crème fraiche eller Kesella så det skulle bli en lite krämigare pajkonsistens.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225grader. Blanda ingredienserna till pajdegen. Smörj en pajform (jag brukar använda en vanlig pajform i porslin men det brukar vara lite för mycket av äggstanning och fyllning då så min rekommendation är att ha en större pajform eller minska på ingredienserna något för att undvika att det rinner över).Tillsätt ägget sist. Arbeta ihop till en smidig deg. Kavla ut till en rundel som är större än formens omkrets. Lägg degen i formen och täck botten och väggar. Tryck ut degen så den täcker formens väggar och når en bit över kanten. Ställ pajskalet i frysen medan du förbereder fyllning och äggstanning. Fräs löken i smör utan att den tar färg. Salta och peppra. Skär salamiskivorna i lagom stora bitar, skär fetaosten i något större bitar. Vispa ihop äggstanningen. Ta ut pajskalet ur frysen och sätt in den högt upp i ugnen, förgrädda 10 minuter. Ta ut pajskalet och sänk värmen till 175 grader. Lägg löken på pajdegen först eller varva lök och salami och så toppar du med fetaosten. Häll över äggstanningen och tryck varsamt ner fyllningen så att allt är täckt av äggstanning. Riv över västerbottenosten. Grädda i ugn tills äggstanningen stelnat, 30-40 minuter. Låt gärna pajen stelna innan den serveras.
  2. SMAKLIG MÅLTID ÖNSKAR EVA

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.