Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Evas spenatsoppa med bacon

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En god spenatsoppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp smöret i en stor gryta, lägg i lök och bacon, stek i ca 5 minuter.
  2. Lägg i den tinade spenaten, koka under lock i 10 minuter. Rör ner mjölet i spenaten och koka en minut. Rör ner mjölk och hönsbuljong, lite i taget, rör hela tiden.
  3. Tillsätt Worchestersås och kryddor, koka upp igen och låt sjuda ytterliggare 20 min.
  4. Kör soppan till puré i en mixer. Häll tillbaks i grytan, smaka av med kryddor och koka upp. Tag av från värmen och rör ner nästan all grädden.
  5. Häll upp i soppskål och ringla ner den sista gräddskvätten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.