Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Evas stora grova bröd

(2 kommentarer)  
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Ett fantastiskt bröd. Lite grovt. Smidigt som bara den. Inget knådande. Och det blir framför allt många stora skivor. Ett perfekt vardagsbröd om man har en familj som är storkonsument av bröd.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg rågkrossen i en skål och häll på kokande vatten. Låt svalna. Smula jästen i degskålen. Häll över det iskalla vattnet. Tillsätt rågkross och de övriga ingredienserna. Blanda väl. Låt jäsa övertäckt i 2 timmar. vänd försiktigt ut degen på bakplåts klädd plåt. Ställ in i kall ugn. Sätt ugnen på 200gr. Grädda i 1 timme. Jag brukar vända och knacka på botten och sätta i en stektermometer för att försäkra mig att brödet är färdigt.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • marielotta 4 september 2009

    Hej, har bakat och smakat. Ett gott bröd helt klart, men jag letar efter det där som jag vill göra om och om igen. Delade det i 3 delar och lade i form och det gick bra. Tack för receptet.

  • Catte77 13 januari 2016

    Det helt perfekta brödet! Enkelt att baka och både gott och nyttigt. Bakar det lite då och då och har delat med mig av receptet till många. Min svägerska har t.o.m. gjort om det till glutenfritt och det funkar lika bra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.