Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Evas suveräna Spenatlasagne.

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

God, enkel och mycket billig maträtt. Passar såväl den lilla intima middagen för två, som den större festen. Poängen är att rätten även går att frysa. Mycket praktiskt att ta fram och värma upp i ugnen. Täck formen med folie så att inte lasagnen bränns. Servera gärna ett gott rött vin till och grovt brytbröd.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 150 grader. Koka lasagneplattorna al denté (11min). Skölj under tiden spenaten, låt rinna av i ett durkslag. Skala och skiva löken tunt. Häll av vattnet från lasagneplattorna då de kokat färdigt. Lägg 3 stycken i botten på en ugnssäker form. Lägg lite av spenaten och lökskivorna över. Varva så det blir sammanlagt fyra lager av plattor, spenat ocl lökskivor. Häll över matlagningsgrädden och strö över osten. (Går lika bra med några ostskivor istället). Krydda med svartpeppar och örtsalt. Ställ in i mitten av ugnen och gratinera i 30 minuter. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Bjarn1 22 januari 2013

    Jag var lite för snabb att kommentera förra gången. Jag ställde in den igen på 200 grader i ca 20 min så blev det bra sen :). Jättebra om man vill variera sig lite från allt kött. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.