Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Eves Boeuf Bourguignon

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Eve är en fransysk kock som bor på Österlen. Det här är hennes recept på Boeuf Bourgignon - bättre kan det inte bli! Har bjudit på den här grytan ett antal gånger och visst tar den lite tid, men det är all möda värt! Jag brukar servera den med en krämig potatisgratäng till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn köttet i smör och olja i omgångar. Salta och peppra och flytta köttbitarna till en stor gryta. Häll lite vatten i pannan mellan stekgångerna och häll skyn i grytan.
  2. När allt kött ligger i den stora grytan, tillsätt tomatpuré, vin, lagerblad, vitlök och timjan, Koka sakta, ca 1,5 tim tills köttet är mört.
  3. Skala lökarna och ställ åt sidan.
  4. Dela morötter och fänkål i medelgrova stavar. Stek dem krispiga i smör och olja och rör ner dem i köttgrytan.
  5. Frs lökarna tillsammans med champinjonerna i smör och råsockret. Vänd ner dem i köttgrytan. Låt grytan koka samman i ca 5 min. Om du vill så red med några msk maizena utrört i vatten.
  6. När grytan är färdig att serveras, garnera med hackad persilja.
  7. Servera gärna en god potatisgratäng till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • thomasgrr 29 november 2014

    Se det var en riktig boeuf bourgignon!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.