Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ewa´s baconbröd

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En mycket uppskattad bjudrätt. Blir en höjdare till fredagsmyset.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär brödet i skivor men skär inte igenom. Brödskivorna skall hänga ihop längst ner. Forma ugnsfolie runt och under brödet, som en avlång sockerkaksform.
  2. Skär baconet i strimlor och tärna löken. stekl lök och bacon. Tillsätt tomatpuré och häll över grädden. Låt puttra ca 5 min. Tillsätt gurkmeja, salta och peppra. Sjud ytterligare 2 min.
  3. Fördela baconsåsen mellan brödskivorna varva ostskivor och paprikastrimlor i brödet. Ost, röd paprika, ost, gul paprika, ost, grön paprika, ost, röd paprika, osv. Ta rejäla ostskivor mild eller stark efter smak. Sätt in i 200 graders ugn tills osten smält och brödet fått en fin färg.
  4. Servera med en god sallad.

Kommentarer (2)

  • mammis 7 februari 2009

    Det här blev mycket smarrigt Jag tillsatte även svamp, vitlök och chilli, jag petade ner choritso mellan skivorna också Sedan rev jag ost även ovanpå hela rätten innan jag gratinerade Jättegott blev det

  • saxa 19 mars 2010

    Detta var helt underbart gott.. Vi användes oss av chilisås och tomatpure istället för ketchup och mindre grädde.. Kommer göras fler gånger..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.