Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Exklusiv tigerkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Kan det bli mumsigare?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rör samman smör och socker tills det är vitt och pösigt.
  3. Tillsätt ägget, vaniljsockret och mjölken.
  4. Rör ihop mjölet och bakpulvret och blanda det med smeten.
  5. Fördela degen jämnt.
  6. Blanda den ena med kakaon och kaffelikören och den andra med halva citronens juice och rivet citronskal.
  7. Klicka ut lite av varje smet i valfria formar.
  8. Grädda i 20 min. Låt svalna.
  9. Blanda juicen från den andra citronhalvan med florsockret. Smeta på lite av glasyret på muffinsarna.
  10. Strö på kokosen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • crazycavylady 19 oktober 2013

    Inte mkt till kakaosmak på den mörka delen av muffinsen eller kaffesmak från likören. Sedan var muffinsen ganska torra och hade en mjölig eftersmak. Sedan gjorde jag så att jag vispade ägg och socker pösigt och hade i smält avsvalnat smör när man egentligen ska ha haft i ägget. Och så anv jag bara 1 tsk bakpulver då jag inte ville ha bakpulver smak på muffinsen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.