Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Exotisk adventspaj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Succé till advent! Eller någon annan gång också, för den delen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör digestivekexen och kryddorna i mixern så att de finfördelas.
  2. Blanda i det smälta matfettet. Tryck ut kaksmulsblandningen i botten och runt kanterna på en pajform med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Ställ formen i kylen medan du gör fyllningen.
  3. Blanda osten med socker och saft och skal av riven apelsin.
  4. Använd gärna matberedare. Blanda i creme fraiche och rör till en slät kräm. Vispa grädden och vänd ner den i krämen. Fyll blandningen i pajskalet. Ställ kallt en stund.
  5. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 10 minuter. Krama ur det och smält på svag värme. Häll i apelsinsaften.
  6. Skala och skär frukterna i klyftor eller skivor och lägg dem i ett fint mönster på fyllningen. När gelatinet börjar bli "simmigt" penslas det på frukterna i omgångar. Låt pajen stå kallt före serveringen.
  7. Bjud gärna med en glasskula till.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • bodenflicka 26 november 2012

    Ingrediens-listan stämmer inte! Kardemumma: finns ingen mängd angivet.

  • bodenflicka 26 november 2012

    Ingrediens-listan stämmer inte! Kardemumma: finns ingen mängd angivet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.