- Serverar: 10 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Succé till advent! Eller någon annan gång också, för den delen.
Instruktioner
- Kör digestivekexen och kryddorna i mixern så att de finfördelas.
- Blanda i det smälta matfettet. Tryck ut kaksmulsblandningen i botten och runt kanterna på en pajform med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Ställ formen i kylen medan du gör fyllningen.
- Blanda osten med socker och saft och skal av riven apelsin.
- Använd gärna matberedare. Blanda i creme fraiche och rör till en slät kräm. Vispa grädden och vänd ner den i krämen. Fyll blandningen i pajskalet. Ställ kallt en stund.
- Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 10 minuter. Krama ur det och smält på svag värme. Häll i apelsinsaften.
- Skala och skär frukterna i klyftor eller skivor och lägg dem i ett fint mönster på fyllningen. När gelatinet börjar bli "simmigt" penslas det på frukterna i omgångar. Låt pajen stå kallt före serveringen.
- Bjud gärna med en glasskula till.
Publicerat den
18 oktober 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ingrediens-listan stämmer inte! Kardemumma: finns ingen mängd angivet.
Ingrediens-listan stämmer inte! Kardemumma: finns ingen mängd angivet.