Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Exotisk cheesecake

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Ananas och kokos står för de förföriska smaker i denna exotiska tårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Öppna ananasburken och låt frukten rinna av. Lägg 4 msk av kokosen åt sidan. Lägg resten av kokosen i en skål och dränk in den med citronsaft. Låt den dra. Täck bottnen på en form, 26 cm i diameter, med bakplåtspapper.
  2. Smula kexen. Rör matfettet poröst. Häll ner kexsmulorna i matfettet och blanda till en massa. Täck bottnen på formen med massan. ställ i kylen i 30 minuter.
  3. Vispa grädden tillsammans med hälften av sockret. Blanda ner detta i den citronindränkta kokosen. Vispa färskosten poröst med resten av sockret och blanda ner osten i gräddblandningen.
  4. Bred ut smeten på tårtbottnen och jämna till ovansidan. ställ in i kylskåpet cirka 2 timmar.
  5. Rosta den sparade kokosen i en stekpanna. Skär ananasskivorna i tredjedelar. Strö över kokosen och garnera med ananasskivorna strax före serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.