Ananas och kokos står för de förföriska smaker i denna exotiska tårta.
Instruktioner
- Öppna ananasburken och låt frukten rinna av. Lägg 4 msk av kokosen åt sidan. Lägg resten av kokosen i en skål och dränk in den med citronsaft. Låt den dra. Täck bottnen på en form, 26 cm i diameter, med bakplåtspapper.
- Smula kexen. Rör matfettet poröst. Häll ner kexsmulorna i matfettet och blanda till en massa. Täck bottnen på formen med massan. ställ i kylen i 30 minuter.
- Vispa grädden tillsammans med hälften av sockret. Blanda ner detta i den citronindränkta kokosen. Vispa färskosten poröst med resten av sockret och blanda ner osten i gräddblandningen.
- Bred ut smeten på tårtbottnen och jämna till ovansidan. ställ in i kylskåpet cirka 2 timmar.
- Rosta den sparade kokosen i en stekpanna. Skär ananasskivorna i tredjedelar. Strö över kokosen och garnera med ananasskivorna strax före serveringen.
Publicerat den
13 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar