Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Exotisk Cheesecake (Kanom Thai Cheesecake ขนมไข่หงส์ )

 
  • Serverar: 8-12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Härlig och frisk cheesecake med lätt smak av mango, kokos och passionfrukt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugn till 200 grader. Krossa eller mixa Digestivekexen till mycket små smulor. Blanda ner resterande ingredienser. Pressa ner i en springform ca 24-26 cm i diameter. Ställ in formen mitt i ugn ca 10 min, låt sedan stå och svalna. Sänk till 180 grader.
  2. Gör under tiden fyllning. Använd mixer eller stavmixer för att göra mangon till puré. Vispa i separat skål ägg och socker luftigt. Blanda försiktigt ner resterande ingredienser. Ställ in i mitten av ugnen ca 45- 50 min. ( Smeten får lite färg, kan dock verka lös men stelnar när den svalnat) Låt svalna minst 20 min, helst i kyl.
  3. Gröp ur passionsfrukter och häll på kakan. Du kan även dekorera med bl.a. ätbara blommor, citrusskivor, ananasskivor, kokosflagor/kokoschips osv. Ju mer frukt desto mer vackert och färgglatt.
  4. Går att frysa dock utan dekorationer. Håller över en vecka skyddad i kyl.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.