Smakrik gratäng och mycket gott.
Instruktioner
- Ugn: 225 grader.
Skär filén i ca 2 cm tjocka skivor. Banka ut dem till platta biffar. Krydda med salt och peppar. Stek köttet i lite matfett tills det har fått fin färg. Lägg över köttet i en ugnssäker form.
- Skala löken och strimla den tunt. Fräs den lätt i lite matfett. Fördela den över köttet. Kärna ur och tärna paprikan. Skala bananerna och skiva dem. Fördela paprika och bananer över köttet.
- Vispa grädden till skum. Rör ner curry, sambal oelek och mango chutney. Smaka av med salt.
- Bred blandningen över köttet och gratinera mitt i ugnen ca 15–20 minuter eller tills det har fin färg och är genomvarmt. Strö över lite valnötter och hackad persilja.
Servera med ris och en grönsallad.
Publicerat den
4 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Det här ska jag prova! Låter smaskigt =) //Anna
Mumsigt låter det som! Får prova. //Agneta
Det låter underbart gott skall prova. gittan
Hej har nu provat din exotisk fläskfile och den var underbar god . Den kommer jag att gör aflera gånger. Hoppas att allt är bra med dig . Häsningar gittan
Jättegott! Jag kan dock rekommendera lite mer kryddor än i receptet, jag hade det för att få lite hetta vilket vi tycker om. Sedan är det kanongott att slå över salta jordnötter eller chasewnötter.
Supergott, vi bjöd några vänner på denna rätt i helgen. Även barnen tyckte att det var jättegott. Full pott från oss.
Supergod gratäng. Lyckad bjudrätt. Kommer att göra flera gånger. Helt klart en 5-poängare.
Mmmmm......riktigt smaksens!!! Gjorde dock detta recept på dubbelt med grädde och kryddor.....älskar mycket sås! 5 poäng från mig.
Hade inte bananer eller mango chutney men det blev ändå väldigt gott. Använde istället söt chilisås och tunt skivade äpplen. För ytterligare lite mer sötma så gjorde jag en röra av honung, valnötter och persilja, som fick gratinera med de sista minuterna. Originalreceptet är nog ändå lite godare, så det blir en femma!
Det var riktigt gott, kommer att göra det fler gånger. Tack för receptet, Från Trollfar och Trollmor.