Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Exotisk fruktsallad med mascarponekräm

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Frisk dessert med limedoftande mascarponekräm. Passar även som fika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär bananen och apelsinen i stora bitar. Skala och halvera alla utom 4 physalis. Lägg banan, apelsin, physalis och hallon i 4 bägare.
  2. Skala och skär ananas och mango i klyftor och stick ner i den övriga frukten så att de syns över kanten. Gröp ur 1 passionsfrukt per bägare. Tvätta och skär övriga passionsfrukter i klyftor och dekorera med dessa och de oskalade physalisarna.
  3. Stjälp upp mascarponeosten i en skål. Häll i vaniljsocker, florsocker, mjölk, limesaft och limeskal. Vispa luftigt med en elvisp.
  4. Lägg en klick av mascarponekrämen i var och en av bägarna med den exotiska fruktsalladen. Servera och njut!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • JennyV 11 november 2009

    Gjorde denna på min mammas kalas och de vuxna tyckte det var jätte gott och barnen tyckte inte om den! Tror att smakerna är för vuxna! Mascarponekrämen fick jag en torr känsla av i munnen när jag åt men det var första gången jag smakade mascarpone och det kanske inte är min smak?!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.