Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Exotisk passionsfrukts- och apelsinmousse

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Len mousse som bör göras ett par timmar i förväg. Friskt avslutar den middagen på fint sätt. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladet 5 minuter i kallt vatten.
  2. Gröp ur passionsfrukterna. Passera fruktköttet så att kärnorna försvinner.
  3. Vispa grädden till ett fast skum. Ställ åt sidan.
  4. Vispa ägg, äggulan och socker poröst. Rör ner passionsfrukts- och apelsinsaft.
  5. Smält gelatinet i en kastrull på svag värme. Blanda det med ¼ av äggsmeten.
  6. Tillsätt det i resten av äggsmeten. Vänd till sist ner grädden.
  7. Häll upp i glas eller koppar. Låt stå i kyl minst 2 timmar men gärna 4 tim.
  8. Dekorera med passionsfruktskärnor och en chokladfigur innan servering.
  9. Chokladfigurer: Smält mörk choklad och häll den i en sprits med liten tyll och spritsa ut spontana figurer.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.