- Serverar: 4 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
Len mousse som bör göras ett par timmar i förväg. Friskt avslutar den middagen på fint sätt.
Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4
Instruktioner
- Lägg gelatinbladet 5 minuter i kallt vatten.
- Gröp ur passionsfrukterna.
Passera fruktköttet så att kärnorna försvinner.
- Vispa grädden till ett fast skum. Ställ åt sidan.
- Vispa ägg, äggulan och socker poröst. Rör ner passionsfrukts- och apelsinsaft.
- Smält gelatinet i en kastrull på svag värme.
Blanda det med ¼ av äggsmeten.
- Tillsätt det i resten av äggsmeten.
Vänd till sist ner grädden.
- Häll upp i glas eller koppar.
Låt stå i kyl minst 2 timmar men gärna 4 tim.
- Dekorera med passionsfruktskärnor och en chokladfigur innan servering.
- Chokladfigurer:
Smält mörk choklad och häll den i en sprits med liten tyll och spritsa ut spontana figurer.
Publicerat den
20 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar