Att baka pizzor från grunden kan ibland vara besvärligt när man vill att pizzan ska gå snabbt. Här är en fyllning med libanesiska pitabröd.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader grillvärme.
- Klyv och kärna ur paprikorna och lägg på bakpappersklädd plåt med den kupade sidan uppåt.
- Sätt in högt upp i ugnen. Ta ut när de är täckta av svarta blåsor, lägg över en kökshandduk och låt svalna. Dra därefter av skalen.
- Hacka vitlöken fint och fräs i olivoljan. Slå på tomat, honung och balsamvinäger. Smaka av med havssalt och nymalen svartpeppar.
- Bred ut ett tunt lager tomatsås på bröden. Riv mozzarellan grovt och fördela på tomatsåsen. Lägg på salamin, därefter paprikafiléerna och toppa med smulad fetaost.
- Baka i övre delen av ugnen ca 5 minuter och servera med sallad.
Publicerat den
14 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar