Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Expresspizza

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Att baka pizzor från grunden kan ibland vara besvärligt när man vill att pizzan ska gå snabbt. Här är en fyllning med libanesiska pitabröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader grillvärme.
  2. Klyv och kärna ur paprikorna och lägg på bakpappersklädd plåt med den kupade sidan uppåt.
  3. Sätt in högt upp i ugnen. Ta ut när de är täckta av svarta blåsor, lägg över en kökshandduk och låt svalna. Dra därefter av skalen.
  4. Hacka vitlöken fint och fräs i olivoljan. Slå på tomat, honung och balsamvinäger. Smaka av med havssalt och nymalen svartpeppar.
  5. Bred ut ett tunt lager tomatsås på bröden. Riv mozzarellan grovt och fördela på tomatsåsen. Lägg på salamin, därefter paprikafiléerna och toppa med smulad fetaost.
  6. Baka i övre delen av ugnen ca 5 minuter och servera med sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.