Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Extra goda scones

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Dessa scones grundar sig egentligen på grundreceptet, men lite sötma är tillagt så att de blir extra goda. Honungen är inte nödvändig, men de får en speciell och god smak!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda ihop alla torra ingredienserna (mjöl, bakpulver, socker, salt). Tillsätt honungen. Tillsätt sedan smöret och rör ihop. Efter det tillsätter du mjölken och filen och blandar snabbt ihop till en deg.
  3. Dela upp degen i 4 delar och arbeta på ett mjölat underlag. Platta ut degbitarna till 10-15 cm i diameter och ca 1 cm tjocka kakor. Nagga dem med en gaffel.
  4. Lägg kakorna på en plåt täckt av folie eller bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 min, tills de har fått en gyllenbrun färg.
  5. Ätes nygräddade med smör och (vad jag tycker) OST! Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.