Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Extra kladdiga brownies

(1 kommentar)  
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Älskar du kladdiga kakor och brownies. Då man ska du absolut smaka denna kakan.

Ingredienser

Instruktioner

Smörj och klä med bakplåtspapper en form som mäter 20 x 30 cm. Använd en mycket vass kniv och hacka grovt 225 g av chokladen och ställ åt sidan. Smält resten av chokladen med smöret och låt den svalna lite. Blanda i en stor skål ägg, kaffe och socker och vispa lite i taget ner den smälta chokladen. Vänd ner mjöl blandat med bakpulver, salt, valnötter, vaniljsocker och hackad choklad och häll blandningen i formen. Grädda i 200°C ca 40 minuter eller tills kakan precis blivit fast när man känner i mitten av den. Grädda den inte för mycket, för då blir den mjuka kladdiga konsistensen förstörd. Låt kakan kallna i formen. Stjälp upp kakan, när den kallnat helt, på ett skärbräde och jämna till kanterna. Skär den i 24 rutor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bikbok 18 maj 2009

    Klart man måste prova dessa Brownies, låter väldigt gott :) /Qristall

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.