Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Extra lyxig chokladkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Jag varken gillar mörk choklad eller kladdkaka men den här chokladkakan verkligen avgudar jag! Underbart god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i kastrull (gärna teflon), rör i socker. Ta bort kastrullen från plattan. Separera äggulan från vitan. Rör sedan ned 1 äggula i taget. I med chokladen och låt den smälta samman med de övriga ingredienserna. Rör sedan ner mjölet (försiktigt). Till sist i med de hårt vispade äggvitorna. Häll i smeten i en smord och bröad form gärna med löstagbara kanter. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader - 30 minuter, ej mer kanske lite mindre.
  2. Glasyren: Smält smöret och rör ner chokladen.
  3. Låt kakan kallna, smeta sedan på glasyren.
  4. Servera med t.ex. grädde (vispad) och frysta hallon.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • zotiz 15 april 2009

    Smaskig! Jag tror jag gör den utan glasyr nästa gång, den behövs inte. Jag använde blockchoklad premium (70%) istället för Marbou mörk choklad. Tur jag läste receptet innan så jag delade äggulorna från vitorna innan jag rörde i dem.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.