- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Jag varken gillar mörk choklad eller kladdkaka men den här chokladkakan verkligen avgudar jag! Underbart god!
Instruktioner
- Smält smöret i kastrull (gärna teflon), rör i socker. Ta bort kastrullen från plattan. Separera äggulan från vitan. Rör sedan ned 1 äggula i taget. I med chokladen och låt den smälta samman med de övriga ingredienserna. Rör sedan ner mjölet (försiktigt). Till sist i med de hårt vispade äggvitorna.
Häll i smeten i en smord och bröad form gärna med löstagbara kanter. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader - 30 minuter, ej mer kanske lite mindre.
- Glasyren: Smält smöret och rör ner chokladen.
- Låt kakan kallna, smeta sedan på glasyren.
- Servera med t.ex. grädde (vispad) och frysta hallon.
Publicerat den
1 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Smaskig! Jag tror jag gör den utan glasyr nästa gång, den behövs inte. Jag använde blockchoklad premium (70%) istället för Marbou mörk choklad. Tur jag läste receptet innan så jag delade äggulorna från vitorna innan jag rörde i dem.