Extra stor och läcker smörgåstårta
Ingredienser
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Instruktioner
- Gör så här för att göra brödet: Blanda båda mjölsorterna, salt, socker och jäst i beredningsskålen, med plastkniven monterad, i matberedaren.
- Gör två avtryck med ett matskedsmått i mjölet och fyll dem med smör & rapsolja.
- Tillsätt mjölken och arbeta ihop degen kraftigt i minst 2 minuter.
- Smörj en rektangulär form, ca 25x30 cm, med smör. Ta upp degen ur beredningsskålen och platta ut den i formen med mjölade händer.
- Täck med bakduk och låt brödet jäsa, ca 20 minuter.
- Grädda brödet i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Låt det kallna på galler. Skär sedan bort kanterna och dela brödet i tre bottnar.
- Fyllning:
Blanda fyllningarna och bred fyllning 1 på understa brödlagret och fyllning 2 i nästa. Lägg bröd överst.
- Blanda mascarponeost med minifraiche, citronsaft, salt och peppar till ostkrämen.
- Bred ostkrämen runt om och ovanpå smörgåstårtan. Så här långt kan du förbereda smörgåstårtan.
- Garnera tårtan som på bilden.
Publicerat den
2 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
verkar mest vara ett recept på brödbak., vad ingår egentligen i smörgåstårtan? enligt bilden???? Mycket märkligt recept...