Jättegod formfranska. Jag brukar alltid dubbla receptet, för då fyller det en hel långpanna.
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser till degen. Spar lite av mjölet och använd vid utbakningen.
- Låt degen jäsa övertäckt i 30-40 min.
- Dela degen i 2 delar. Dela sen varje bit i 2 delar.
- Baka ut varje del till en lång rulle. Vira 2 längder om varann. Gör likadant med de två sista längderna.
- Lägg båda bröden i 2 smorda avlånga formar. Jäs 30-40 min.
- Pensla bröden med vatten och strö på vallmo- eller sesamfrö.
- Grädda lågt ner i 250* ugn. Sänk värmen genast till 200* och grädda i 25-30 min.
- Låt bröden kallna under bakduk.
Publicerat den
21 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Perfekt bröd att göra i långpanna, så himla gott och vitt! Gillades av alla, få ingredienser gör det smidigt att baka.
Jag ersatte 3 dl mjöl till grahamsmjöl så känns det inte så vitt, gott blev det med!