Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Extragott formbröd

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Jättegod formfranska. Jag brukar alltid dubbla receptet, för då fyller det en hel långpanna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser till degen. Spar lite av mjölet och använd vid utbakningen.
  2. Låt degen jäsa övertäckt i 30-40 min.
  3. Dela degen i 2 delar. Dela sen varje bit i 2 delar.
  4. Baka ut varje del till en lång rulle. Vira 2 längder om varann. Gör likadant med de två sista längderna.
  5. Lägg båda bröden i 2 smorda avlånga formar. Jäs 30-40 min.
  6. Pensla bröden med vatten och strö på vallmo- eller sesamfrö.
  7. Grädda lågt ner i 250* ugn. Sänk värmen genast till 200* och grädda i 25-30 min.
  8. Låt bröden kallna under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Lila-76 24 mars 2009

    Perfekt bröd att göra i långpanna, så himla gott och vitt! Gillades av alla, få ingredienser gör det smidigt att baka.

  • emehan 7 januari 2010

    Jag ersatte 3 dl mjöl till grahamsmjöl så känns det inte så vitt, gott blev det med!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.