Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fänkål och räkor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den som vill undvika mättat fett tar olivolja till den här rätten, Men fänkålen blir ännu godare om den steks i smör. Räkorna kan ersättas med rökt sik.

Ingredienser

Instruktioner

Skär fänkålshuvudena i fyra delar och spara de dill-liknande bladen. Förväll dem i en stor kastrull i 1 - 2minuter och ta upp med hålslev. Spara spadet. skiva fänkålen tunt. Hetta upp oljan i en tjokbottnad kastrull och lägg i fänkålen. Lägg på tättslutande loch och sjud i 10 _ 15 minuter på låg värme tills den är mjuk. Koka pastan i fänkålsspadet och låt rinna av. Blanda ner räkorna i fänkålen med citronsaft, salt och peppar efter smak. Tillsätt den hackade gräslöken och den heta pastan och blanda alltsammans försiktigt Strö fänkålsbladen över och servera med tagliatelle eller tagliolini.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.