Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fänkålsgratäng med Pastrami

 
Skriv ut

4

Ingredienser

Instruktioner

Ansa fänkålen och ta bort de tjocka ytterbladen. Skär varje stånd i åtta klyftor. Koka dem nästan mjuka i lättsaltat vatten, cirka 10 cirka 10 minuter och låt dem sedan rinna av. Värm ugnen till 200°. Smörj en ugnssäker form. Fördela fänkålen. Blanda grädde, vitlök, parmesan, salt och peppar. Slå detta över gratängen. Fänkålen ska nästan vara täckt. Ställ in formen i ugnen tills fänkålen är helt mjuk, cirka 15?20 minuter. Täck med folie mot slutet om ytan blir för brun. Servera gratängen varm till den tunt skivade pastramin. En grön sallad är också gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.