Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fänkålsgrillad lax med saffranskokt färskpotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vill du ha en smakupplevelse utöver det vanliga? Prova den här med fänkålsgrillad lax och saffranspotatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela laxen i 4 portionsbitar. Pensla lax med olivolja, strö på fänkål- och senapsfrön.
  2. Grilla ca 2 minuter per sida.
  3. Fräs potatis och vitlök i olja utan att det får färg. Tillsätt saffran och vin. Låt koka upp.
  4. Häll på vatten och lägg i buljongtärning och timjan och sjud utan lock 15-20 minuter till vätskan kokat in i potatisen. Späd eventuellt med lite mer vatten om det behövs. Rör regelbundet.
  5. Häll i 2 msk vardera av apelsin- och citronsaft i slutet och vänd ner finhackad chili och tunt skivade salladslökar.
  6. Smaka av med salt och peppar

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.