Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fänkålsklyftor i vinägrett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mycket gott GI-recept. Passar till all slags kött, fisk och fågel. GB 0,3

Ingredienser

Instruktioner

Ansa fänkålen och skär varje stånd i 8 klyftor. Låt sjuda i lättsaltat vatten i ca 10 minuter eller tills de är mjuka. Häll av vattnet. Lägg i senap i en skål och vispa ner oljorna droppvis i senapen tills det blir en krämig dressing. Smaka av med citronsaften. Häll senapsdressingen över den varma fänkålen. Låt allt marinera i kylen i några timmar eller över en natt. Garnera med citronrasp och vallmofrön.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.