Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fänkålskräm med smak av getost

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Toppen som dipp eller sås till fisk, potatis eller grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa fänkålen från trista bitar och skär bort den träiga mittstocken. Koka fänkålen mjuk i lättsaltat vatten så att det precis täcker. Låt vitlöksklyftan koka med sista minuten.
  2. Kör fänkål och vitlök i matberdare till fint mos. Späd med fond, grädde, olivolja och kokvatten till krämig konsistens.
  3. Mixa ner citronskal, kryddor och getost i bitar. Smaka av med pernod, lite pressad citron, salt, nymald peppar och en pyttenypa socker.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Prima 29 september 2008

    "shit pomm fritt" va gott det lät. Måste jag spara o testa vid senare tillfälle .)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.