Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fänkålssoppa med saffran

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Använd inte för mycket chili, då försvinner saffransmaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka schalottenlök och vitlök grovt. Skär potatis och fänkål i större bitar. Fräs lök och vitlök i olivolja i en stor kastrull. Tillsätt potatis och fänkål och låt fräsa ett par minuter till.
  2. Häll över saffran, tomater och grönsaksbuljong. Koka tills potatisen är mjuk.
  3. Mixa soppan slät med stavmixer, smaka av med salt, socker och peppar.
  4. Tillsätt musslorna strax före servering. Servera soppan med bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.