Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fänkålssoppa med strimlad lax

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Snabblagad och festlig soppa med krämigt god konsistens. Bra vardagsmat, men passar även utmärkt som förrätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken och skär fänkålen i grova bitar.
  2. Fräs lök och fänkål i smör i en gryta ca 5 min. Häll på vatten och vin. Rör ner buljongtärningarna. Låt soppan koka 15-20 min, tills fänkålen blivit mjuk. Om soppan kokas för länge får den en tråkig färg.
  3. Mixa soppan. Rör ner crème fraiche och grädde. Smaksätt med peppar.
  4. Servera med strimlad kallrökt lax och hackad gräslök.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • 7201 9 augusti 2010

    Låter hur gott som helst !!! Återkommer när jag testat detta.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.