Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färgglad grönsaksfrittata

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Lång tillagningstid men i gengäld sköter den sig själv i ugnen. Servera på buffébordet, eller som tilltugg i bitar, eller som middag med en grönsallad till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsform och placera ett bakplåtspapper i bottnen på formen.
  2. Ansa broccolin och dela i små buketter, koka i lättsaltat vatten ca 1 minut. Låt rinna av. Ansa sparrisen och bryt av den nedre delen. Koka i lättsaltat vatten i ca 2 minuter, ta av och spola i kallt vatten. Dela halva mängden sparris i mindre bitar och spara resterande hela. Ansa salladslöken och koka den i lättsaltat vatten i ca 1 minut. Spola av i kallt vatten, dela i mindre bitar. Ansa, kärna ur och tärna paprikorna. Klipp gräslöken och riv osten.
  3. Varva grönsaker, ost och kryddor i den smorda formen. Lägg hel sparris överst i en dekorativ rad. Vispa samman ägg, salt och peppar. Häll över grönsakerna, peta med en gaffel så att stanningen rinner ner mellan grönsakerna.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Känn med en sticka att det är klart, täck med folie om det får för mycket färg. Dela i mindre bitar och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.