Lång tillagningstid men i gengäld sköter den sig själv i ugnen. Servera på buffébordet, eller som tilltugg i bitar, eller som middag med en grönsallad till.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsform och placera ett bakplåtspapper i bottnen på formen.
- Ansa broccolin och dela i små buketter, koka i lättsaltat vatten ca 1 minut. Låt rinna av. Ansa sparrisen och bryt av den nedre delen. Koka i lättsaltat vatten i ca 2 minuter, ta av och spola i kallt vatten. Dela halva mängden sparris i mindre bitar och spara resterande hela. Ansa salladslöken och koka den i lättsaltat vatten i ca 1 minut. Spola av i kallt vatten, dela i mindre bitar. Ansa, kärna ur och tärna paprikorna. Klipp gräslöken och riv osten.
- Varva grönsaker, ost och kryddor i den smorda formen. Lägg hel sparris överst i en dekorativ rad. Vispa samman ägg, salt och peppar. Häll över grönsakerna, peta med en gaffel så att stanningen rinner ner mellan grönsakerna.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Känn med en sticka att det är klart, täck med folie om det får för mycket färg. Dela i mindre bitar och servera.
Publicerat den
21 april 2016
Liknande recept
Skriv kommentar