En grön paj som kan ätas som den är eller med en god tomatsallad till.
Instruktioner
- Pajdeg:
Hacka samman smör och mjöl till en grynig massa.
Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter).
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Låt pajen vila i kyl ca 30 min. Förgrädda pajskalet ca 10 min.
- Fyllning:
Tina spenaten och pressa ur all vätska.
- Tärna paprikorna. Fräs grönsakerna mjuka i smör.
Vispa samman ägg, mjölk och kryddor.
- Blanda i grönsakerna och osten.
- Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet.
- Grädda i nedre delen av ugnen vid 200 grader ca 30 min.
- Tips!
Du kan dra ner på saltet till 1 tsk.
Byt osten till feta ost.
Publicerat den
24 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Otroligt god! Den gjorde succé på min 30årsfest!