Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färgglad köttfärspaj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smaklig måltid! Ibland använder jag köttfärsröran till spagetti, (spagetti och köttfärsås) för röran i sig så är så god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda smör, mjöl och vatten i en matbereare. Kör i hop till en deg.
  2. Kavla ut degen och klä i en paj form med den. Nagga botten med en gaffel och ställ i kylskåp.
  3. Fräs köttfärs och lök i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med i några minuter.
  4. Tillsätt vatten och smulad buljongtärning. Tillsätt restrerade ingredienser, utom paprikor och fårost. Låt såsen koka på svag värme i 5 minuter.
  5. Skär paprika och fårost i bitar. Tillsätt paprikorna och låt allt bli genomvarmt. Hit kan du förbereda dagan innan.
  6. Grädda pajskalet i 225 grader c:a 15 minuter.
  7. Värm köttfärsröran och häll den i det färdiggräddade pajskalet.
  8. Strö över fårosten och garnera med färsk basilika. Servera med tomat och olivsallad

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Annlis 29 maj 2008

    Hej molgan! Provade faktiskt ditt recept igår, det blev jättegott, så det var kul att du kom med en kommentar samma dag. Ha det bra och tack för receptet. Annlis

  • Lunchdax 8 december 2009

    1 purjolök .... 2msk purjolök? vad skulle det stå vid matskedarna? för det finns väl inte purjolök på tub eller :P

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.