Istället för parbolied ris går det bra att använda råris. Lägg råriset i blöt över natten, låt rinna av och låt riset svälla med 2 dl buljong och 1 burk krossade tomater på svag värme ca: 20 minuter.
Om man vill variera receptet kan man:
* stek 300 g nötfärs i 2 msk olivolja. Tillsätt 1 hackad vitlöksklyfta och stek tills löken mjuknar. Blanda ner 2 msk tomatpuré, salt, peppar och 1 msk hackad persilja. Varva köttfärsen med riset och broccoliblandningen.
Instruktioner
- Skala och hacka löken fint. Skala och hacka vitlöksklyftan. Hetta upp 1 msk olja i en gryta. Lägg först i löken och fräs några sekunder. Tillsätt därefter vitlöken och sist riset. Fräs under omrörning tills riset är täckt med olja.
- Tillsätt krossade tomater och buljong och koka upp. Krydda med salt, peppar, paprikapulver och oregano. Lägg på locket och låt riset svälla 20 minuter på svag värme.
- Skölj och ansa broccolin och dela denna i små buketter. Skala och tärna stjälkarna. Låt de torkade tomaterna rinna av och strimla dem fint. Sätt ugnen på 225 grader och smörj en ugnsfast form med olja.
- Hetta upp resten av olivoljan i en teflonstekpanna och fräs broccoli och torkade tomater ca: 5 minuter. Ta stekpannan från värmen och ställ åt sidan. Vispa ihop ägg, yoghurt, riven ost och hälften av parmesanosten. krydda med salt och peppar.
- Varva riset och broccoliblandnngen i formen. Täck varje lager med lite av äggstanningen. Häll resten av äggstanningen ovanpå gratängen och strö över parmesanosten. Sätt in i ugnen och baka i 25 minuter tills osten är gyllenbrun.
Publicerat den
10 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar