Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färgglad risgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Istället för parbolied ris går det bra att använda råris. Lägg råriset i blöt över natten, låt rinna av och låt riset svälla med 2 dl buljong och 1 burk krossade tomater på svag värme ca: 20 minuter. Om man vill variera receptet kan man: * stek 300 g nötfärs i 2 msk olivolja. Tillsätt 1 hackad vitlöksklyfta och stek tills löken mjuknar. Blanda ner 2 msk tomatpuré, salt, peppar och 1 msk hackad persilja. Varva köttfärsen med riset och broccoliblandningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken fint. Skala och hacka vitlöksklyftan. Hetta upp 1 msk olja i en gryta. Lägg först i löken och fräs några sekunder. Tillsätt därefter vitlöken och sist riset. Fräs under omrörning tills riset är täckt med olja.
  2. Tillsätt krossade tomater och buljong och koka upp. Krydda med salt, peppar, paprikapulver och oregano. Lägg på locket och låt riset svälla 20 minuter på svag värme.
  3. Skölj och ansa broccolin och dela denna i små buketter. Skala och tärna stjälkarna. Låt de torkade tomaterna rinna av och strimla dem fint. Sätt ugnen på 225 grader och smörj en ugnsfast form med olja.
  4. Hetta upp resten av olivoljan i en teflonstekpanna och fräs broccoli och torkade tomater ca: 5 minuter. Ta stekpannan från värmen och ställ åt sidan. Vispa ihop ägg, yoghurt, riven ost och hälften av parmesanosten. krydda med salt och peppar.
  5. Varva riset och broccoliblandnngen i formen. Täck varje lager med lite av äggstanningen. Häll resten av äggstanningen ovanpå gratängen och strö över parmesanosten. Sätt in i ugnen och baka i 25 minuter tills osten är gyllenbrun.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.