Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färgrik vintersallad

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Krispiga, goda kålsorter marineras tillsammans med brysselkål och valnötter i en syrlig vinägrett. En uppfriskande rätt på buffén.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förväll brysselkålen ett par minuter om de är färska. Låt dem rinna av och svalna. Frusen behöver bara tina och rinna av.
  2. Strimla kålsorterna. Hacka nötterna. Vänta med att skära äpplena eftersom skivorna snabbt blir bruna.
  3. Vispa ihop dressingen i en salladsskål. Häll i grönsakerna och nöthacket och blanda väl. Låt salladen helst dra i cirka en timma.
  4. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor precis före serveringen. Blanda ner några äppleskivor i salladen och garnera med resten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.