Rotsakerna i de här små pajerna, toppade med örter och ost, gör dem både nyttiga och läckra.
Instruktioner
- Blanda samman mjöl, margarin, kesella och vatten till en deg i en bunke eller matberedare. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Ställ övertäckt att vila i kylen i 30 minuter.
- Skala morötterna och kålroten och finstrimla eller riv dem grovt. Ansa och skär purjon i skivor. Tärna tomaterna och blanda samman alla grönsakerna.
- Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i fyra lika stora bitar och tryck ut dem i portionsformar. Lägg grönsakerna i pajdegen och krydda dem.
- Blanda samman kesella, örter, mjölk och den rivna osten. Häll blandningen över pajerna och grädda mitt i ugnen, ca 30 minuter, tills de stelnat och fått fin färg.
Publicerat den
26 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar