Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färgrika grönsakspajer

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Rotsakerna i de här små pajerna, toppade med örter och ost, gör dem både nyttiga och läckra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman mjöl, margarin, kesella och vatten till en deg i en bunke eller matberedare. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Ställ övertäckt att vila i kylen i 30 minuter.
  2. Skala morötterna och kålroten och finstrimla eller riv dem grovt. Ansa och skär purjon i skivor. Tärna tomaterna och blanda samman alla grönsakerna.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i fyra lika stora bitar och tryck ut dem i portionsformar. Lägg grönsakerna i pajdegen och krydda dem.
  4. Blanda samman kesella, örter, mjölk och den rivna osten. Häll blandningen över pajerna och grädda mitt i ugnen, ca 30 minuter, tills de stelnat och fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.