Burgundisk köttgryta - har inspirerat mig till den mustiga köttfärsgrytan.
Instruktioner
- Skala och hacka lök, vitlök och morot. Ansa och hacka sellerin. Fräs grönsakerna i olja i en gryta.
- Stek köttfärsen på medelstark värme under omrörning till den blir grynig. Lägg ner den i grytan. Vispa ur pannan med lite av fonden, häll skyn i grytan. Tillsätt resten av fonden, vatten, syltlök och timjan. Koka under lock ca 25 min.
- Strimla fläsket. Fräs fläsk och champinjoner. låt det koka med 10 min.
- Smaka av med lite soja, salt, peppar och rödvin mot slutet av kokningen.
Publicerat den
4 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mustgt god och lättlagad!!
En jättegod gryta som är snarlik i smaken som min egen Fransk köttgryta. Denna var snabb och enkel att laga. Jag tog en klick tomatpuré också för att få det lilla extra. Istället för sidfläsk tog jag 3 skivor bacon som fick fräsa med grönsakerna. Jag serverade pasta till, men ris funkar också bra, eller kanske till och med bättre. Full pott!